SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum

OM kód: 203060/026 | 3450 Mezőcsát, Kossuth utca 12.

Intézmény logo

Miskolci SZC Mezőcsáti Gimnázium és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Történet

Miskolci Szakképzési Centrum Mezőcsáti Gimnázium és Szakképző Iskola

Történet

„Bármilyen távolinak látszik is a cél, mindig van rá mód, hogy az ember legyőzze az akadályokat. Fontolóra veszi a lehetőségeket, megélezi kardját, megtölti szívét a szükséges állhatatossággal, hogy szembe tudjon nézni a kihívásokkal”

(Paulo Coelho)

 

A Miskolci Szakképzési Centrum Mezőcsáti Gimnázium és Szakképző Iskola a korábbi ÁMK Kiss József Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola, a Mezőcsáti Református Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola, majd pedig a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Mezőcsáti Tagintézményének a már ismert fenntartóváltások miatti megszűnésének eredményeként, 2017 augusztus 1-től jött létre. Az eltelt időszak alatt az iskola  igyekezett a megváltozott oktatási körülményekhez, társadalmi elvárásokhoz igazodni, s a tantestület és az iskola minden dolgozójával, valamint a mindenkori fenntartóval együttműködve biztosítani az intézmény törvényi előírásoknak megfelelő működését, igényes szakmai munkát végezni.

Intézményünk a Mezőcsáti Járás egyetlen középiskolájaként biztosította a Mezőcsát város és vonzáskörzetében élő, helyben tanulni vágyó tehetséges tanulók főiskolai vagy egyetemi tanulmányokra való felkészítését. Ugyanakkor minden időszakban, minden körülmények között felvállalta a térségben élő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok nevelését és oktatását is. 2017-ben beindult a szakképzés is. Azóta tanulóink a gimnáziumi képzés mellett 4 féle szakma közül választhatnak, ha szakmunkás bizonyítványt szeretnének szerezni.  

Az iskola tehát  él és működik, tanár és diák végezte és végzi továbbra is feladatát, kitartással és bizonyítani akarással. Legfontosabb feladatunknak tekintjük azt, hogy az intézmény eddig elért eredményeit, hagyományait és kapcsolati rendszerét megőrizve, a tantestület tagjaival, valamint az iskola minden dolgozójával szorosan együttműködve bővítsük  iskolánk képzési szerkezetét, stabilizáljuk, majd a továbbiakban optimalizáljuk a hozzánk beiratkozó tanulók létszámát. Célunk, hogy iskolánk a térség elismert középiskolájává váljon és a technikumi, illetve szakképző osztályokban megfelelő, korszerű szakképzettséggel rendelkező szakembereket neveljen. A gimnáziumi képzés keretében pedig biztos alapokat nyújtson az itt végzetteknek a továbbtanuláshoz.


Partnereink

SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum


Miskolci SZC Mezőcsáti Gimnázium és Szakképző Iskola

3450 Mezőcsát, Kossuth utca 12.

Telefon: +36 49 552 065

E-mail: gimnazium@csatigimi.hu

OM azonosító: 203060/026

Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001290/2015


2024Miskolci SZC Mezőcsáti Gimnázium és Szakképző Iskola